Vad ska man tänka på när man gör en podd?

Är du sugen på att starta en podd?

Idag är det allt vanligare att personer vill starta en egen podd. Det vi tycker är extra roligt är att det är fler och fler personer som inte är kända på sociala medier eller inom någon annan kategori som vill starta poddar. Om just du är sugen har du kommit helt rätt, för här kommer du kunna läsa hur du rent praktiskt går till väga för att kunna lägga ut dina spelningar på nätet, samt tips till dig om hur du får en framgångsrik podd och lite enkla saker att tänka på som gör det mer intressant för lyssnaren.

Hur gör man?

För att du ska kunna börja med en podd måste du först välja sida där du vill lägga ut dina poddar. En sida som många använder sig av är sound cloud, där det för övrigt finns mycket musik. Sound cloud är gratis för alla, vilken är positivt för att du som inspelare inte ska behöva betala något samt att du har möjlighet att få fler lyssnade eftersom att dem inte behöver betala för att kunna lyssna på dig. På det sättet kan du snabbt öka i lyssnade så du sedan kan gå över till en betal-version, för om du har lyckats kommer du att få lyssnare som är villiga att betala för det du har att säga. På sound cloud räcker det med att du skapar ett konto där du behöver skriva i mail-uppgifter samt lösenord, det är som vilket konto som helst. Därefter kan du börja lägga ut hur mycket poddar som helst. Blir du populär på sound cloud kommer du eventuellt hamna på deras första sida vilket gör att du får ännu mer lyssnare.

Är du sugen på att komma in på podcast appen som alla har obligatoriskt i sina smartphones, i alla fall på iPhones, så måste du jobba ihop lite lyssnare först. Det krävt inte jätte mycket. Därefter kan du kontakta dem och skapa ett konto där och sedan fortsätta med dina poddar.

Tips för dig som vill podda

När du väl har skaffat dig ett konto på en sida som du finner lämplig för dina poddar, så kan du behöva lite komma-igång tips. Först och främst råder vi dig att börja på en sida där det finns lite liknande poddar med samma ämne som du ska snacka om, för då är chansen större att du får nya lyssnare som tycker det du säger är intressant. Andra tipsen vi har att ge dig är att ha en intressant rubrik på dina poddar som lockar läsaren samtidigt so den beskriver vad podden handlar om, och får inte vara för lång.

Vårt tredje tips är att du inte har för långa poddar, åt minstone inte i början. Tänk dig själv att du ska lyssna på en podd som du aldrig har sett förut, bara att den har en lockade rubrik. Då är det inte så vanligt att du orkar lyssna hela 40 minuter. Det är enklare att få lyssnade som är villiga att lyssna så länge när det redan gillar dig och vill lyssna på dig. Dessutom är det bra att tänka på att du har en bra börja och slut. När du väl blivit lite större och eventuellt börjat tjäna pengar på din podd tipsar vi om att investera i en riktig mick så att kvalitén på roddarna blir bättre.

Privacy Policy