Teman på poddar, vad är populärt?

Olika kategorier inom podd-världen

I och med att poddar har expanderat så pass mycket under den senaste tiden har det kommit massvis med nya och olika kategorier. En teori som är väldigt populär och som många ser som en dokumentär är poddar om mordhistorier. Det kan handla om allt ifrån historier som aldrig har utspelat sig i verkligheten, där en person med härlig berättarröst pratar om en mordhistoria. Sedan finns det poddar om riktiga mordhistorier som har utspelat sig i verkligheten, där det blir lite mer som en dokumentär. Exempelvis kan berättaren ha forskat lite i ett gammalt fall och fått upp ny information som polisen inte fick fram när mordet skedde, och sedan berätta om det i en podd. Det finns även poddar om mordhistorier som återberättas utan nya detaljer. Många lyssnare ser detta som ett intresse, likaväl som andra gillar att kolla på kriminalfilmer.

Poddar för ungdomar och unga vuxna

Som sagt så finns det poddar för alla, och inte minst för ungdomar och yngre vuxna har podd-världen expanderat ut till den mildaste grad. Det har blivit otroligt populärt att kända profiler som sångare, youtubers, bloggare och liknande har startat en blogg. Det kan handla om allt som händer i en ung persons liv, som exempelvis kärlek, diskutera jämställdhet, smink, ångest och depression. Sedan finns det dem som berättar roliga historier dem har varit med om också, vilket många finner intresse vid. Något som är populärt är att kända profiler skaffar en podd där dem berättar om sitt liv, vilket gör att många av deras fans får en uppfattning om hur livet att vara känd är, vilket i sin tur kan leda till att många inte längre har drömmen om att leva ett kändisliv.

Många personer brukar lyssna på poddar när dem sitter på bussen, tunnelbanan, spårvagnen, pendeln, tvärbanan eller liknande påväg till in jobbet. Likaså personer som åker bil och ofta sitter i köer. Det gör att resan i dem flesta fall upplevs snabbare, man har en bekvämare restid och antingen lär man sig något nytt eller så förgyller man stunden med lite skratt och positiva känslor. Detta är en av alla anledningar till att poddar har blivit såpass populärt.

Sport

Det har kommit många poddar på senaste som handlar om sport, då många kända sportprofiler som har lagt sin utrustning på hyllan har startat en podd och börjat snacka om sin sport. Det kan vara allt ifrån att dem tar in kända personer som gäster till sin podd och intervjuar dem, till att det berättar historier från sin karriär eller andra saker från sporten. Det har blivit otroligt populärt. Det finns även andra kategorier inom just kategorien sport vilket är att personer som är utbildade inom träning och kost snackar om hur man äter nyttigt, tränar bra, hur man kommer igång med sin träning och massor med andra tips. Det här med poddar har utvecklat många och fått många att komma till insikt med problem och på ett lättare sätt kunnat lösa dem. Du kommer kunna hitta tips från oss här på vår hemsida på två stycken profiler som bedriver poddar som handlar om sport, hälsa och träning. Det är något som vi starkt tipsar om.

Privacy Policy