Populära poddar i nuläget

Anna Sparre för sundare värderingar inom hälsa

Här nedan kommer du kunna läsa dig till poddar som vi gillar inom vissa kategorier som är extra populära i dagens samhälle, och först ut är den pålästa och hälsomänniskan Anna Sparre. Anna är en tjej som har för tillfället 163 poddar på sin kanal och dem blir allt fler och fler. Du hittar henne på podcast appen under namnet 4health med Anna Sparre där hon har döpt varje podd efter dess innehåll, vilket kan vara exempelvis ”Avokado! Varför, när och hur” där hon beskriver hur ofta man ska äta det, varför och hur, i och med att en överkonsumtion av avokado kan vara skadligt, vilket gäller all mat i överkonsumtion. Det vi ger Anna ett plus i kanten för är att hon inte har jättelånga avsnitt, utan hennes poddar är korta och konsiva vilket innebär att hon tar bort att småsnack och sånt som inte är relevant i ämnet. Det gör att man orkar lyssna eftersom dem flesta av hennes poddar är från 10-15 minuter. När poddar är upp mot 40-45 minuter, vilket många poddar är, är det inte så många som orkar lyssna effektivt under så lång tid. Dem poddar som är såpass långa brukar i dem flesta fall vara poddar som inte har så mycket fakta i sig, exempelvis humor-poddar.

Ett annat exempel som vi gillar att Anna Sparre tar upp är det hormonella systemet, vilket forskning idag visar att det har större påverkan på våra kroppar och hur vi människor lever än vad vi tidigare har trott. Det avsnittet är till exempel 12 minuter långt, och vi rekommenderar starkt att ni tar er 12 minuter av ert liv och lyssnar på just den podden, för det ger er sådan förståelse för ert hormonella system och varför vi ibland reagerar som vi gör. Hon berättar även vad vi kan göra för att dämpa exempelvis humörsvängningar.

JRM pratar om hockey och intervjuar spelare samt andra stora profiler inom sporten

En podd vi start kan rekommendera är JRM-podden. De är en kanal som du bland annat kan hitta på din podcast app. JRM står för Jörgen, Roger och Mike vilket är grundarna till företaget JRM. Dem bedriver en hockeyverksamhet där mycket består av camper där hockeyspelare runt om i landet kan anmäla sig. Deras camper går i flesta fall ut på hockeyteknik och skridskoteknik, vilket alla spelare aldrig kan få för mycket av. I deras poddar pratar dem mycket om teknik och hur viktigt det är, där dem även ger tips. Det vi gillar starkt med dem är att dem även tar in spelare och intervjuar dem. Till exempel tog dom in Sveriges topp 3 spelare som är födda 2001 och intervjuar dem vad dem har för drömmar, hur dem ska gå till väga och liknande som inspirerar andra spelare. Dem tar även in tränare och coacher från lag runt om i Sverige och frågor om deras sätt att se på sporten.

Privacy Policy